viernes, 22 de febrero de 2008

Qui som?

Assemblea Autònoma


L’Assemblea Autònoma pretén treure a la llum i treballar sobre múltiples problemàtiques socials que ens afecten no només com a estudiants, sinó també com a persones. L’Assemblea neix dins de l’àmbit universitari per aprofitar el potencial d'aquest col·lectiu.

L’objectiu de l’Assemblea és actuar i lluitar de forma autònoma al marge d’institucionalismes i altres formes repressives, creant un espai per a la comunicació entre estudiants, obert en tot moment a altres col·lectius socials, i alhora creant resistència al pensament únic.



Antiautoritarisme


Com a Assemblea, advoquem per l’autonomia: cada individu és capaç de crear, respectar i pensar per si mateix. L’Estat, sostingut per jerarquies, oligarquies i altres formes de tirania -materialitzades en les institucions-, anul·len l’individu aixafant-lo i sotmetent-lo a empreses alienes a les decisions d'aquest.


Autogestió


Volem mantenir la llibertat enfront les institucions, rebutjant en tot moment les seves “ajudes desinteressades”, ja que no les necessitem -ans al contrari. Pretenem funcionar horitzontalment i descentralitzadament, evitant qualsevol possible brot de burocratització que ens desviés dels nostres objectius.

Aquesta voluntat creiem que només s'expressa en la pràctica, si som tots i cadascún dels membres de l'assemblea els qui treballem i decidim, emprenem i revisem, cada una de les nostres accions. Considerem que podem valdre'ns per nosaltres mateixos, sense tenir que delegar la nostra responsabilitat a ningú. Nosaltres som capaços de gestionar les nostres necessitats; no volem que l’Estat gestioni les nostres vides.


Eixos d’acció


Difusió d’idees llibertàries


Des de l’Assemblea considerem important la difusió d’idees llibertàries, perquè considerem fonamental per al canvi social que esperem, el canvi moral fruit d’una instrucció lliure de prejudicis i marcs rígids; dit altrament, tenim la convicció de que mentre hi hagi ases hi haurà que muntaran damunt seu. Amb aquesta convicció, volem apropar els plantejaments llibertaris al major col·lectiu possible, fomentant la distribució cultural llibertària en diversos formats (llibres, debats, audiovisuals...).


Gènere


Volem treballar la problemàtica de la desigualtat de gènere, no només en la societat, sinó també en les nostres pròpies relacions: creant diàleg i acció directa en la lluita de gènere, buscant un cert respecte per a les necessitats de cadascú més enllà del sexe, rebutjant una igualtat lineal.

La lluita de gènere remarca la falsedat de la igualtat social, també present en els moviments socials, car destapa aquelles mancances aparentment resoltes.


Veganisme i alliberament animal


Oferim, en la nostre contribució en la lluita contra el capitalisme l’oportunitat d’apropar-se de forma directa a l’espai del veganisme/vegetarianisme.

Som molt escèptics respecte a l’alimentació i als estils de vida saludable que el sistema ens ven -amb exemples tan perjudicials i abominables com el menjar ràpid o la degeneració de la producció de carn de les nostres fàbriques-, on dominen els interessos mercantils. L’objectiu dels valors capitalistes enfront dels animals no-humans és treure'n rendiment econòmic, sense contemplar el cost moral d'amuntegant-los, destruir-los psicològicament mitjançant la tortura, assassinar-los amb dolor... La ignorància i l’egoisme no són respostes vàlides al respecte. Caldrà que acabem amb tots els boscos i assassinem a tots els animals per a adonar-nos de que els diners no es mengen?


Pres=s


L’Assemblea Autònoma està en contra de les presons i el sistema legal que les sustenta. Entenem les presons com una eina de poder per a amagar i destruir a aquell=s que no podem o no volem viure en aquest sistema.

Amagant d’aquesta forma les problemàtiques de les desigualtats; actualment prop del 90% de pres=s estan segrestats per delictes com robatori o tràfic de drogues. Són castigades aquelles persones que intenten sobreviure en un món construït pels que sustenten el poder econòmic. No oblidem als pres=s directament polítics que de diverses formes combaten les estructures d’aquest injust sistema.

Són fets intolerables per el poder, que reprimeix a tots els nivells: alienació, educació, precarietat, repressió policial... y cada cop més, de forma generalitzada y cruel. ¿Per què sinó el nombre de presos no deixa d’augmentar? ¿Per què llavors s’utilitzen mètodes tan inhumans com l’aïllament (FIES) o altres formes de tortura generalitzada?

No hay comentarios: